Nieuws

Koopwoningen bijna 7 procent duurder in juni

Bestaande koopwoningen waren in juni 6,9 procent duurder dan in juni 2018. De stijging is kleiner dan in de voorgaande maanden. Dit blijkt uit het onderzoek van het CBS en het Kadaster.

Lees verder

Koopwoningen Amsterdam stijgen minder hard in prijs

In het tweede kwartaal van 2019 waren bestaande koopwoningen in Amsterdam bijna 7 procent duurder dan een jaar eerder. Dat is de laagste prijsstijging in bijna vijf jaar.

Lees verder

ACM is coulant met prijsafspraken zelfstandigen

Zelfstandigen zonder personeel (zzp-ers) kunnen collectief afspraken maken over hun beloning om aan een minimuminkomen te komen. De Autoriteit Consument en Markt (ACM) ziet dat niet als verboden collectieve prijsafspraken.

Lees verder

Jan Modaal kan geen huis meer kopen

Omdat lonen amper stijgen, lasten toenemen en woningprijzen stijgen, is de kans om een huis te kopen voor middeninkomens sterk gedaald. Economen van de Rabobank waarschuwen dat deze groep in de problemen komt.

Lees verder

WA-premie jongeren blijft stijgen

Sinds januari 2018 zijn de premies van WA-autoverzekeringen voor 18-jarige bestuurders met 12,7% gestegen. Dit blijkt uit onderzoek van een financiƫle vergelijkingssite. De stijging komt neer op bijna 275 euro aan premie per jaar.

Lees verder

VEH: verleng aflossingsvrije hypotheek

Vereniging Eigen Huis wil voorkomen dat oudere mensen gedwongen hun huis uit moeten. Daarom roept de vereniging geldverstrekkers op om de looptijd van aflossingsvrije hypotheken te verlengen.

Lees verder

Grote pensioenfondsen moeten mogelijk korten

De vier grootste pensioenfondsen van Nederland moeten volgend jaar mogelijk korten op de pensioenen. ABP, Zorg en Welzijn (PFZW), PMT en PME zeggen dat de extreem lage rente de belangrijkste oorzaak daarvoor is.

Lees verder

Aantal werklozen stijgt opnieuw

Voor de tweede opeenvolgende maand is het aantal werklozen licht toegenomen. Het is volgens het CBS voor het eerst sinds oktober 2015 dat de werkloosheid over een periode van drie maanden toeneemt.

Lees verder

Weer meer brommers gestolen

In het eerste halfjaar van 2019 zijn veel meer brommers en snorfietsen gestolen. Vergeleken met het eerste halfjaar van 2018 steeg het aantal brommerdiefstallen met bijna dertien procent.

Lees verder

Huren beperkt omhoog in Nederland

De gemiddelde huurprijsstijging was in het tweede kwartaal van 2019 voor het eerst lager dan in het tweede kwartaal van 2015.

Lees verder