Nieuws

Detailhandel zet ruim 4 procent meer om

De detailhandel heeft in november 2018 ruim 4 procent meer omgezet dan in november 2017. Volgens het CBS groeide de omzet in de foodsector met 2,5 procent en in de non-foodsector met bijna 4 procent. Daarnaast is online bijna 20 procent meer omgezet.

Lees verder

Europese industrie in een dip

De industriƫle productie in de eurozone is in november met 1,7 procent gedaald ten opzichte van oktober. Volgens het Europese statistiekbureau Eurostat daalde de jaar op jaar productie in de eurozone met 3,3 procent.

Lees verder

Laagste aantal faillissementen van deze eeuw

Afgelopen jaar zijn 3.144 bedrijven en instellingen (zonder eenmanszaken) failliet verklaard. Dat is het laagste aantal van deze eeuw. Dat meldt het CBS.

Lees verder

Gemeentebelastingen stijgen fors in 2019

De gemeentelijke woonlasten, rioolheffing en afvalstoffenheffing en onroerendezaakbelasting zullen dit jaar zeer fors stijgen. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van het Centrum voor Onderzoek van de Economie van de Lagere Overheden (COELO).

Lees verder

NVM ziet einde aan huizengekte

In bepaalde delen van het land lijkt het plafond van prijsstijgingen op de woningmarkt bijna bereikt te zijn. Volgens de NVM vlakt het aantal transacties af, stijgt het aanbod weer en zijn de prijsstijgingen minder extreem.

Lees verder

Nederland heeft laag werkloosheidspercentage binnen EU

De Nederlandse werkloosheid is met 3,5 procent de op twee na laagste van de hele Europese Unie. Alleen Tsjechiƫ (1,9 procent) en Duitsland (3,3 procent) hebben een lagere werkloosheid.

Lees verder

ABN AMRO ziet stijging huizenprijzen tot 2021

Economen van ABN AMRO voorzien dat de huizenprijzen tot 2021 blijven stijgen. In 2019 met 6 procent, voor 2020 wordt een prijsstijging van 4 procent verwacht.

Lees verder

Ruim 1,1 miljoen overstappers zorgverzekering

Ruim 1,1 miljoen mensen hebben voor dit jaar gekozen voor een andere zorgverzekering dan ze hadden. Dat komt neer op 6,6 procent van alle verzekerden, aldus Zorgverzekeraars Nederland (ZN).

Lees verder

Aannemers zijn sceptisch over woningdoelstelling kabinet

Bouwbedrijven denken dat het kabinetsdoel om een miljoen nieuwe woningen te bouwen voor 2030, bij lange na niet gehaald wordt. De topmensen van bouwbedrijven TBI, VolkerWessels en Heijmans zien dat het bouwtempo te laag is.

Lees verder

Consumentenprijzen in 2018 relatief veel gestegen

De consumentenprijzen waren in 2018 gemiddeld 1,7 procent hoger dan in 2017. Volgens het CBS is dat de grootste stijging van de consumentenprijzen na 2013.

Lees verder