Home » Overige dienstverlening » Pensioenservice

Pensioenservice

Er zijn gelukkig allerlei mogelijkheden om te zorgen voor een goed pensioeninkomen. We vertellen je er graag alles over en helpen je de juiste keuze te maken, zodat je later niet voor verrassingen komt te staan.

Een pensioentekort heb je zo

In Nederland geldt als norm dat je pensioeninkomsten -AOW en werkgeverspensioen- 70 procent van je laatstverdiende salaris moeten zijn. Haal je dat niet? Dan is er sprake van een pensioentekort. Zo’n tekort heb je al snel, en dan ben je zeker niet de enige.

Het kan bijvoorbeeld ontstaan doordat je minder dan 40 jaar werkt of regelmatig van werkgever bent veranderd. Maar je pensioeninkomsten lopen ook gevaar door een scheiding, verblijf in het buitenland, de afschaffing van de AOW-partnertoeslag of slechte pensioenafspraken.

Toch een goed pensioen

Gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden om ervoor te zorgen dat je toch gerust met pensioen kunt. Je kunt bijvoorbeeld zelf sparen of beleggen. Maar je kunt ook met belastingvoordeel een lijfrenteverzekering afsluiten of een bankspaarrekening openen.

Wil je er zeker van zijn dat je ook in de toekomst je huidige levensstijl behoudt? Neem dan contact op, dan bekijken we samen eens goed welke actie(s) je moet ondernemen.