Jaarrekening opstellen voor medisch specialisten

Het opstellen en deponeren van een jaarrekening kan soms voelen als een verplichting. Toch helpt een jaarrekening met het inzichtelijk maken van financiële zaken. Het Medisch Servicekantoor helpt je hier graag bij en maakt jouw financiële situatie overzichtelijk.

Belang opstellen van de jaarrekening voor medisch specialisten

Een jaarrekening is een financiële rapportage met daarin het verslag van het afgelopen boekjaar. Dit financiële rapport maak je in eerste instantie voor jezelf, zodat je weet hoe je onderneming er financieel gezien voor staat. Daarnaast kun je het verslag gebruiken bij banken of andere financiers, om een lening af te sluiten of voor het aanvragen van subsidies. Ook bij de Belastingdienst wordt de jaarrekening gebruikt. Aan de hand van de gegevens in dit verslag kun je de winstaangifte bij de inkomstenbelasting indienen.

Het is voor elke onderneming aan te raden om jaarlijks een jaarrekening op te stellen. Zo krijg je een goed beeld van de situatie en ben je op de hoogte van de financiële status. In sommige gevallen ben je verplicht om de jaarrekening te deponeren bij de Kamer van Koophandel. Als zzp’er ben je niet verplicht een jaarrekening op te stellen. Wel ben je vanuit de Belastingdienst verplicht om je financiële administratie bij te houden. Een jaarrekening helpt u dan ook al een eind in de goede richting.

Jaarrekeningen uitbesteden aan Het Medisch Servicekantoor

Wij snappen dat je als medisch specialist liever je tijd wilt besteden aan je vak en de patiëntenzorg. Daarom neemt Het Medisch Servicekantoor de jaarrekening graag voor je uit handen. Naast de formele afronding en het verlenen van decharge, adviseren we ook over verbeterpunten en hoe deze uitgevoerd kunnen worden. Heb je twijfels over de jaarrekening uitbesteden? Bel ons op 050 – 5270455 of vul het contactformulier in. We lichten graag alle mogelijkheden toe.

Bij Het Servicekantoor gaan we verder

Bij Het Medisch Servicekantoor hebben wij meer in huis dan alleen professionals met kennis van verzekeringen voor medisch specialisten. Wij werken met een vast team van accountants, belastingadviseurs en financiële planners die altijd klaar staan om jou te ontzorgen en adviseren. Bij het Medisch Servicekantoor kun je terecht voor al je vragen over: